Is het Paleo-Dieet Veilig?

Zoals met elke nieuwe, of opnieuw populair, dieet, het is gebruikelijk voor mensen om de vraag of het Paleo Dieet is veilig. Het Paleo dieet is natuurlijk een manier van eten en is gebaseerd op het dieet van de Paleolithische Mens, de jager verzamelaar, of een holbewoner. Dus wat is het antwoord? Zijn wij het recht om het te vragen, en is het Paleo-Dieet veilig of is het gewoon een andere potentieel gevaarlijke rage?

Koolhydraatarm dieet

het low carb dieet

 

Het eerste bezwaar tegen de Paleo manier van eten en is grotendeels gebaseerd op een misvatting, het idee dat het een low carb dieet. Het Paleo Dieet zeker deelt een aantal overeenkomsten met de bekende en misschien wel beruchte, Atkins-Dieet. Zoals Atkins, Paleo stelt hoge vet-en eiwit-inname en het bevat veel minder koolhydraten dan we over het algemeen gewend zijn aan het eten.

In tegenstelling tot het Atkins-dieet, maar het Paleo Dieet is niet gericht op het beperken van de inname van koolhydraten, en het is dat extreme beperking die geval van problemen en mogelijk gevaarlijk. Als u bewust en sterk, beperk uw inname van koolhydraten om te blijven in ketose, het voornaamste doel van het Atkins-dieet en het proces van gewichtsverlies, dan moet je echt op moet letten. Deze methode, als geprobeerd, is het waarschijnlijk het beste begeleid door een medische professional, het kan zeker produceren een aantal bijwerkingen die zijn onaangenaam. Dit is niet om te zeggen dat het niet effectief, want het lijkt om resultaten te krijgen, maar er is echt niets om te suggereren dat dit is hoe we zijn natuurlijk bedoeld om te eten.

Dus, in plaats van bewust laag in koolhydraten, het Paleo Dieet gewoon de neiging om te worden omdat het verwijdert granen, suikers en aardappels zijn de belangrijkste bronnen van koolhydraten in de meeste mensen het dieet. Wanneer u deze basisvoedingsmiddelen uit de vergelijking, de meeste mensen die proberen het paleo dieet vinden zelf op zoek naar manieren om meer te halen uit koolhydraten, niet het beperken van de inname. Maar is het paleo-dieet veilig in termen van deze lagere inname van koolhydraten? Ja, want het is een dieet op basis van een balans van rijke voedingswaarde levensmiddelen, niet op het idee van beperking.

Vetrijke diëten

De andere grote bezwaar tegen het Paleo Dieet, op medische gronden, is de aanmoediging om te eten van veel eiwitten en vetten. De zorg is natuurlijk de toename van cholesterol en het idee dat het eten van al dat vet zal ertoe leiden dat u om gewicht te winnen. Dit is echter NIET WAAR. De beurswaarde is volledig gerechtvaardigd is als deze is zo ‘ n grote, en nog voorkomende fout! Er is onderzoek, en veel van, maar ver buiten het bestek van dit artikel om aan te tonen dat het niet eten van vetten die ervoor zorgt dat u om gewicht te winnen, maar koolhydraten. Geraffineerde suikers en granen, tarwe in het bijzonder, zijn de ergste overtreders hier.

Zoals altijd, het beste is om je eigen onderzoek te doen, maar je hoeft niet ver te zoeken vindt u tal van aanwijzingen dat het eten van vet en eiwit en veel van het is een goede zaak; het is zeker niet de reden dat mensen op gewicht. Dit moet niet worden opgevat als carte blanche op vet voedsel – ze zijn niet ALLEMAAL goed, maar degenen die het kan komen van iets van een verrassing. Nogmaals, het is buiten de scope van dit artikel, maar laten we maar gewoon zeggen: boter, eieren en vetten uit pastured, gras gevoede dieren is allemaal heel goed voor je. Maar let op, deze plantaardige oliën – als u niet meer dan knijp iets om de olie uit het, wees op uw hoede! Dus, olijfolie is goed, maïs, palmolie en soja-olie niet. De Wikipedia-pagina ‘ s voor deze oliën zorgen voor een aantal interessant om te lezen als u meer wilt weten voordat je nog meer van die in uw lichaam!

Zo is het Paleo-Dieet veilig is of niet?

Het lijkt een beetje ironisch dat mensen vraagtekens bij de wijsheid van iets als het Paleo-Dieet, maar vrolijk doorgaan met het eten van geraffineerde suiker, gemodificeerd zetmeel en hexaan geëxtraheerd, gehydrogeneerde oliën die het echt hebben geen plaats in de voedselketen van dieren, laat staan op de menselijke platen. En toch, natuurlijk, er is de illusie van veiligheid in het bekende.

Het is waar om te zeggen dat Westerlingen in het algemeen, en Amerikanen in het bijzonder, meer overgewicht en een minder gezond dan het geval is geweest voor vele decennia, als ooit. Mocht u in de verleiding komen om deze vraag gewoon een kijkje nemen op enkele van de magazine-advertenties en affiches uit de jaren 1950 – mager, niet dik, werd beschouwd als een probleem in die dagen! Dus, in plaats van te vragen ‘is het paleo-dieet veilig?’, je zou misschien afvragen hoe veilig is uw huidige dieet is! http://ongewonevitamine.info

Het Paleo Dieet is gebaseerd op de natuurlijke balans. Het is een heel andere balans dan degene die we hebben geleerd voor jaren, maar het is een evenwichtige, het is niet een dieet van uitersten. U moet met het vermoeden van een dieet dat vraagt om extreme acties, vooral als het gaat om het beperken van bepaalde voedingsgroepen, zoals koolhydraten of vetten. De natuur houdt van de balans en over het algemeen heeft het een of andere manier!

Dus, bent u nog steeds vragen Is het Paleo-Dieet Veilig? Misschien is het beste antwoord is simpel: probeer het voor jezelf. Als je merkt hoe goed je het begint te voelen, hoe het gewicht van nature druppels uit als u hem nodig heeft en hoeveel energie en vitaliteit die je hebt, daar een aanwijzing. Als u huidproblemen, pijn en problemen met de spijsvertering verdwijnen dan ben jij misschien wel de vraag niet of het Paleo Dieet is veilig, maar waarom zou u niet aan toegekomen om het te proberen vroeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *